Kasteel de Hoogenweerth
Een uniek plekje in Nederland
Een uniek plekje in Nederland
Een uniek plekje in Nederland
Een uniek plekje in Nederland
Een uniek plekje in Nederland
Een uniek plekje in Nederland

Het kasteel

Kasteel De Hoogenweerth: een sprookjesachtig kasteel, prachtig gerenoveerd, waar met liefde voor het vak en gastvrijheid het horeca-vak bedreven wordt. Gelegen op een schiereiland langs de Maas en omringd door bijna 4 hectare parktuin en water. Achter het kasteeldomein liggen de Maasplassen en een natuurgebied.

Uniek aan deze locatie is dat u het gehele kasteel afhuurt voor uw event, hierdoor is absolute privacy gegarandeerd. Kasteel De Hoogenweerth is door de Gemeente Maastricht benoemd tot officiële trouwlocatie. De huwelijksceremonie met de ambtenaar van de burgerlijke stand kan dus gehouden worden op het kasteeldomein.

De maximale capaciteit van het kasteel is 357 personen. Echter, wij kunnen mooie en luxe tenten aanbouwen in de kasteeltuinen waardoor u bij ons met nóg grotere groepen terecht kunt. Kasteel De Hoogenweerth wordt gekenmerkt door modern design en heeft de klassieke uitstraling van de rijke Europese geschiedenis. Laat u door de rust en de romantische sfeer verleiden. Wij staan tot uw beschikking voor een onvergetelijk feest!

Overnachten

Voor overnachtingen kunt u tevens terecht in De Hoogenweerth Suites. Het hotel is gevestigd in het aangrenzende koetshuis van het kasteel. Wij beschikken over 10 designsuites. De designsuites zijn volledig ingericht en voorzien van alle gemakken zoals een goede draadloze internetverbinding, flatscreen televisie, koffie en theefaciliteiten. Het hotel kijkt uit over de idyllische jachthaven Pietersplas en de kasteeltuinen. Naast De Hoogenweerth Suites ligt het bekende met een Bib-Gourmand gewaardeerde restaurant SOFA met prachtig loungeterras.

Zalenbeschrijving

Kasteel De Hoogenweerth heeft 2 smaakvol ingerichte kasteelzalen en een bargedeelte. Het loungebordes aan de voorzijde heeft uitzicht op de Maas. Aan de Maas zelf ligt een prachtig terras waarmee de rivier met het kasteel wordt verbonden. Achter het kasteel ligt een ommuurde binnentuin. Alle ruimtes zijn voorzien van daglicht. De zalen in het kasteel zijn uitermate geschikt voor huwelijksfeesten, bedrijfsfeesten, promotiefeesten, recepties, presentaties en vergaderingen.

Parkeren

Op het domein ligt een parkeerplaats voor 300 auto’s.
We zijn in het bezit van twee oplaadpalen voor elektrische auto’s.

Ligging

Gelegen naast het Provinciehuis aan de Maas, op een steenworp afstand van MECC (Maastrichts Expositie en Congres Centrum) en slechts 5 minuten verwijderd van de A2 en het centrum van Maastricht. Het domein is zeer goed bereikbaar, nabij afrit 55 en 56 (MECC Maastricht) van de A2 met duidelijke bewegwijzering richting het kasteel.

Openbaar vervoer

Kasteel de Hoogenweerth is vanaf Centraal Station Maastricht het best bereikbaar per taxi. Bestel eenvoudig uw taxi online:

Impressie van het Kasteel

Binnenkijken bij Kasteel de Hoogenweerth

Plattegrond

Download plattegrond (PDF)


Download plattegrond (PDF)