Magnifiek landgoed aan de oevers van de Maas

Een unieke plek in Nederland

Kasteel De Hoogenweerth: een sprookjesachtig kasteel, prachtig gerenoveerd, waar met liefde voor het vak en gastvrijheid het horecavak bedreven wordt. Gelegen op een schiereiland langs de Maas en omringd door bijna 4 hectare parktuin en water. Achter het kasteeldomein liggen de Maasplassen en een natuurgebied.

Vanaf het landgoed kunt u heerlijk wandelen en fietsen. De Sint Pietersberg en ENCI-groeve liggen op steenworp afstand. De locatie biedt de mogelijkheid om fietsen te huren. Ook het bruisende centrum van Maastricht ligt binnen handbereik. Struin door de gezellige binnenstad met de vele restaurants en boetiekjes of breng een bezoek aan de culturele en historische bezienswaardigheden.

Perfect voor een huwelijk of ander event

Uniek aan Landgoed Kasteel de Hoogenweerth is dat u het gehele kasteel afhuurt voor uw event, hierdoor is absolute privacy gegarandeerd. Het landgoed is door de Gemeente Maastricht benoemd tot officiële trouwlocatie. De huwelijksceremonie met de ambtenaar van de burgerlijke stand kan dus gehouden worden op het kasteeldomein.

Ons landgoed wordt gekenmerkt door modern design en heeft de klassieke uitstraling van de rijke Europese geschiedenis. Laat u door de rust en de romantische sfeer verleiden. Wij staan tot uw beschikking voor een onvergetelijk event!

Parkeren

Op het domein ligt een parkeerplaats voor 300 auto’s. We zijn in het bezit van twee oplaadpalen voor elektrische auto’s. Als hotelgast maakt u kosteloos gebruik van onze privé parking direct bij de hotelkamers gelegen, tegenover het koetshuis.

Ligging

Gelegen naast het Provinciehuis aan de Maas, op een steenworp afstand van MECC (Maastrichts Expositie en Congres Centrum) en slechts 5 minuten verwijderd van de A2 en het centrum van Maastricht. Het domein is zeer goed bereikbaar, nabij afrit 55 en 56 (MECC Maastricht) van de A2 met duidelijke bewegwijzering richting het kasteel.

Binnenkijken bij Kasteel de Hoogenweerth

Kapelzaal

De kapelzaal het oudste gedeelte van het kasteel. Deze zaal is recent gerenoveerd, waarbij de authentieke elementen uit 1444 zijn gerestaureerd, en in combinatie gebracht met hedendaags modern design. Deze warme en sfeervolle zaal met brandende open haard is geschikt voor diners, borrels, vergaderingen en feesten. Zittend zijn hier maximaal 54 gasten te plaatsen, staand 80 gasten. De Kapelzaal beschikt over gratis WiFi en een modern klimaatsysteem met airco voor een aangename temperatuur op warme en koude dagen.

Balzaal

De Balzaal van het kasteel is tevens de grootste zaal. Deze eigentijdse zaal met marmeren vloer is geschikt voor diner, feesten, vergaderingen en borrels in de breedste zin van het woord. Zittend zijn hier 110 gasten te plaatsen, staand 200 gasten. Deze zaal beschikt tevens over een DJ-booth met DJ-set, ingebouwde speakers en inprik-aansluiting in de muur. De Balzaal beschikt over gratis WiFi en een modern klimaatsysteem met airco voor een aangename temperatuur op warme en koude dagen.

Bar

De bar van het kasteel is centraal gelegen in het midden van het kasteel. Deze is geschikt voor kleine borrels of informele breaks. De bar is geschikt voor maximaal 20 gasten.

Ommuurde achtertuin

De ommuurde achtertuin geeft het échte authentieke kasteelgevoel. Door de ommuuring van deze tuin, is deze uitermate geschikt voor diners, ceremonies en borrels. Een heerlijke open, maar toch beschutte plek om urenlang te kunnen vertoeven. De gehele zomer is deze tuin voorzien van een sfeervolle organic-tent. Deze is geschikt voor gezelschappen tot 200 gasten. Wij kunnen hier ook mooie en luxe tenten aanbouwen tot 6.000 gasten, waardoor u bij ons met nóg grotere groepen terecht kunt.

Waterterras

Uniek aan ons landgoed, is dat wij als enigste locatie in Nederland direct verbonden zijn met de Maas. Dit middels ons sfeervolle en multifunctionele waterterras wat uit twee verdiepingen bestaat. Ook in de avonduren is dit terras te aangenaam gebruiken, dankzij de vier grote gashaarden en sfeervolle verlichting.

Plunge pool

Zwemmen in huid- en milieuvriendelijk water? Kasteel de Hoogenweerth maakt het mogelijk voor haar hotelgasten.

Geniet het hele jaar door van ons verwarmde zwembad, te vinden in de tuin tegenover het koetshuis. Om de natuur zoveel mogelijk in haar waarden te laten, wordt het water van dit zwembad gezuiverd door een pure-water huid- en milieuvriendelijk watersysteem. Zo kunt u als hotelgast met een gezond en groen hart genieten van verkoeling en ontspanning.

Het zwembad is voor u als hotelgast gratis te gebruiken.